zoek
juniorcollege


 
 Junior College  

 

JUNIOR COLLEGE

Het Junior College in Julianadorp is een nevenvestiging van de drie scholen in de stad: Beroepsonderwijs aan Zee, Mavo aan Zee en Lyceum aan Zee. De verantwoordelijkheid voor het onderwijs dat hier gegeven wordt valt onder de directies en de teams van deze drie scholen. Wanneer de leerlingen na 2 jaar naar de bovenbouw gaan, is hiermee de doorlopende leerlijn geborgd. Voor de dagelijkse gang van zaken is de locatieleider (Yvonne Kapiteijn) van het Junior College verantwoordelijk.

Het Junior College is voor leerlingen uit de Julianadorp en de regio - Anna Paulowna, Breezand, Wieringen, Callantsoog, 't Zand - prima bereikbaar. Voor leerlingen, die het kanaal moeten oversteken maakt Scholen aan Zee het mogelijk dat zij op vertoon van een speciaal pasje gratis gebuik kunnen maken van het pontje. Inschrijving op het Junior College is niet voorbehouden aan leerlingen uit Julianadorp of omgeving; ook leerlingen uit bijvoorbeeld het centrum van de stand kunnen ingeschreven worden.

In het Junior College wordt gebruik gemaakt van de nieuwste faciliteiten; laptops met draadloze verbinding, leerling-werkplekken en een moderne sporthal 'Sport aan Zee', die met alle faciliteiten is ingericht.

Breed aanbod onderwijsrichtingen: van Vakcollege tot atheneum
Op het Junior College zijn sinds augustus 2011 de Vakcolleges Techniek en Mens & Dienstverlening voor het beroepsonderwijs gestart. Maar ook kunt u uiteraard terecht voor het reguliere onderwijs voor beroepsonderwijs, mavo, havo en atheneum.

Het Junior College heeft drie belangrijke profielen:

Sport, cultuur en de gezonde school
De school kent speciale sportklassen voor leerlingen (van beroepsonderwijs, mavo en havo) die graag sporten en een goede sportieve instelling hebben. Daarnaast worden er verschillende sporttoernooien voor alle leerlingen georganiseerd en is de jaarlijkse Junior Run (een individuele hardloopwedstrijd over de 360 meter lange hellingbaan) een traditie geworden.

De mavo heeft speciale cultuurklassen voor leerlingen die meer artistiek georiƫnteerd zijn. ook organiseert het Junior College extra culturele activiteiten voor alle leerlingen. Het Junior aan Zee concert is hier een voorbeeld van, maar ook een schoolbrede cultuurweek voor alle leerlingen. Muzikale leerlingen kunnen zich aanmelden voor de schoolband.

Het Junior College is een gezonde school. dit houdt in dat er zowel binnen als buiten niet wordt gerookt. Daarnaast verkoopt de kantine 'Good food 4 you'gezonde producten en wordt er ook aandacht besteed aan gezonde voeding in de lessen en tijdens de 'week van de gezonde school'. Leerlingen maken ook zelf gezonde producten voor de kantine.

De school en de sporthal vervullen een belangrijke maatschappelijke functie in Julianadorp. Het Junior College ligt aan de Akkerbouwstraat in Julianadorp en is via fietspaden goed bereikbaar.

 

Inloggen
Het is mogelijk om in te loggen op de Scholen aan Zee website met je eigen inlognaam en wachtwoord. Je kunt dan op het leerlingenportaal o.a. je cijfers en je rooster bekijken. 

Inloggen kan door hiernaast, in de rechterkolom, je inlognaam en je wachtwoord in te tikken. Vergeet niet om, wanneer je het leerlingenportaal weer verlaat, je af te melden!

 

 


 

Inloggen Portaal
Login