Voor leerlingen

Tof dat je er bent!

Nog even en dan stap je een nieuwe wereld in. Je gaat van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een hele spannende, maar vooral een leuke stap. Scholen aan Zee helpt je bij deze nieuwe uitdaging. Want wat je ook wilt worden, wij bieden je die kans.

'Na een week ben je gewend'

“Ja, natuurlijk is het super spannend als je net op school komt, maar na een week ben je zo gewend. En is het heel erg leuk!”, vertelt Sofie van den Berg enthousiast.“ Daar helpt de kennismakingsweek ook zeker bij. Je doet daar niet alleen leuke dingen, maar ik heb er ook veel nieuwe vrienden gemaakt. Je wordt ook best wel snel hecht met mensen.”

”En met de verandering ten opzichte van de lagere school valt het gelukkig ook allemaal wel mee”, vindt Sofie. “Zelf vond ik het eigenlijk niet zo’n hele grote verandering. Anders is het wel, omdat je hier te maken krijgt met meerdere docenten, verschillende lokalen en het is een grotere school, maar dat maakt het juist zo leuk. En als je je huiswerk een beetje goed plant, dan hou je ook nog tijd voor jezelf over. Ik dacht dat je namelijk heel veel moest doen, maar dat valt best wel mee.

“Wat ik heel fijn vind is dat je niet alleen met ‘leervakken’ bezig bent”, zegt schoolgenoot Stan Makkes. “Zo leren we bijvoorbeeld hoe je een puzzel maakt met een 3D-printer, leer je omgaan met een lasersnijder en is er ook een fotostudio. Je zit dus niet alleen met je neus in de boeken.” Heb je behoefte aan wat extra ondersteuning of begeleiding, dan zit je bij Mavo aan Zee ook meer dan goed. De school heeft namelijk zogenaamde flexuren ingeroosterd: “Als je iets niet begrijpt dan kun je tijdens deze uren extra uitleg krijgen. Of als je een opdracht hebt gekregen, dan kun je deze uren gebruiken om hieraan te werken. Of verder gaan aan je huiswerk als je dat thuis niet helemaal hebt gered.”

Het draait om jou

Natuurlijk houd je bij de keuze voor je nieuwe school rekening met wat je vrienden doen, wat de afstand is en hoe de school eruit ziet, maar bij Scholen aan Zee draait het vooral om jou. Wij bieden onderwijs dat aansluit bij jouw talenten en interesses. Met onderwijs op maat werken wij elke dag aan jouw toekomst.

 

Snel gewend

“Best wel spannend hoor, zo’n nieuwe, grotere school. Je wordt toch een beetje in het diepe gegooid. En het is gewoon anders. Je krijgt in het begin veel info, andere lesstof, verschillende klassen. Dat was wel even een stap in het begin. Maar het wennen ging uiteindelijk heel snel”, vertelt Lieke Spreeuwers.

Jordan Meijer herkent dat gevoel: “Ja, dat je niet meer één lokaal als ‘basis’ hebt, maar wisselt en dat er grotere, oudere kinderen op school zitten, dat vond ik ook wel een beetje spannend. Maar ik ben nog steeds heel blij met deze school, vooral omdat je hier praktijkvakken kunt volgen. Ik wist altijd al dat ik iets met koken wilde doen en was meteen enthousiast toen ik de school bezocht.”

Feline Pama knikt: “Je maakt kennis met meerdere praktijkvakken. Zo leer je met zorg hoe je iemand verbindt of baby’s moet wassen. Geen echte baby’s hoor, haha!” Ook over de sfeer op school zijn de drie het met elkaar eens. “We gaan elke dag met plezier naar school. Alle docenten kennen je, zelfs de directeur weet wie je bent. Het is vaak een gezellige boel, soms treedt er zelfs een DJ op in de pauze!” 

De handen worden letterlijk uit de mouwen gestoken op Beroepsonderwijs aan Zee. En je wordt echt geholpen bij het kiezen van vakken die bij jou passen. Dat doe je door eerst proeflessen te volgens tijdens “loopbaanuren”, zegt Jordan. “Pas in het derde jaar beslis je welke richting je kiest. Dus je hebt nog even om de juiste keuze maken!” 

"Jij voelt
je hier snel
echt thuis"

Nog even op de basisschool…

…en dan stap je een nieuwe wereld in. Je gaat van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een hele spannende, maar vooral een leuke stap. Scholen aan Zee helpt je bij deze nieuwe uitdaging. Natuurlijk houd je bij de keuze voor je nieuwe school rekening met wat je vrienden doen, wat de afstand is en hoe de school eruit ziet, maar bij Scholen aan Zee draait het vooral om jou. Wij bieden onderwijs dat aansluit bij jouw talenten en interesses. Met onderwijs op maat werken wij elke dag aan jouw toekomst.

Volg Scholen aan Zee op social media

X