Basisschool

Het draait om de leerling

Natuurlijk wordt bij de keuze voor de nieuwe school rekening gehouden met wat vrienden doen, wat de afstand is en hoe de school eruit ziet, maar bij Scholen aan Zee draait het vooral om de leerling. Wij bieden onderwijs dat aansluit bij de talenten en interesses van de leerling. Met onderwijs op maat werken wij elke dag aan zijn/haar toekomst.

 

Flitsbezoeken op locatie: meet & greet

Jaarlijks worden medio november in overleg met de basisscholen flitsbezoeken georganiseerd van primair onderwijs aan voortgezet onderwijs. In een carrousel bezoeken de leerlingen van groep 8 samen met een leerkracht van de basisschool de locaties van Scholen aan Zee: beroepsonderwijs, mavo, Junior College en het lyceum.

De stap naar het voorgezet onderwijs is spannend, maar vooral leuk. Daarom laten wij leerlingen als groep graag kennismaken met het voortgezet onderwijs. Het gaat om een kort bezoek aan de verschillende locaties om op deze manier een indruk te krijgen van de school, zodat zij hier op een later moment over kunnen praten en de eerste indrukken met elkaar kunnen delen. Tijdens dit bezoek is er voor leerlingen en de leerkracht uiteraard alle ruimte om vragen te stellen aan de mensen die werken en leren op onze verschillende locaties.

 
 
Contact
Wil je meer weten over Scholen aan Zee of over de brugklas? Stel jouw vraag dan aan onze PO-VO-relatiebeheerders:
Mw. H. (Helen) Roos
T: 06-48492705
E: basisonderwijs@scholenaanzee.nl
Mw. C. (Charissa) Czech
T: 06-12988256
E: basisonderwijs@scholenaanzee.nl

 

Volg Scholen aan Zee op social media

X