'Wij vinden het belangrijk dat jij je talenten kan ontwikkelen'

”De relatie met de leerling is één van de belangrijkste pijlers van Lyceum aan Zee. Als de leerling zich veilig en prettig voelt kan het echte leren pas beginnen”, zegt Yvonne Nieuweboer, docent geschiedenis.

Haar collega vult aan:“De sfeer op school is goed en vertrouwd. Iedereen staat voor elkaar klaar en kent elkaar. Daarnaast heb ik een Instagram-schoolaccount waardoor leerlingen mij makkelijker en sneller kunnen benaderen. Ik merk dat de leerlingen de afstand om mij te mailen te groot vinden.” Het lyceum is een school die mee gaat met de tijd. “Wij hebben verschillende projecten lopen en zijn actief bezig met digitalisering.” Deze toepassingen helpen jou als leerling onder meer bij het optimaal benutten van je competenties.

Bij de competentieontwikkeling is het belangrijk dat je met name naar
jezelf kijkt en niet naar andere leerlingen. Wij vinden het belangrijk dat jij je talenten kan ontwikkelen. Zo heb je hier bijvoorbeeld de mogelijkheid om de muziekstudio in te duiken en een bandje te beginnen. Maar je kunt je ook ontwikkelen op het gebied van techniek en dans. 

Volg Scholen aan Zee op social media