Op de mavo kennen we elkaar

Persoonlijke aandacht en leerlingen de kans geven zich te ontwikkelen vinden we belangrijk. We dagen de leerlingen op verschillende manieren uit om te leren, maar we verwachten ook dat ze hun best doen om goede resultaten te halen. We willen dat iedereen een leuke en onvergetelijke schooltijd heeft.

We bieden de leerlingen uitdagend en aantrekkelijk onderwijs met gevarieerde werkvormen, waarbij gebruik gemaakt wordt van moderne multimedia. De lessen worden gegeven door enthousiaste docenten, die leerlingen motiveren en hun talenten naar boven halen.
Er zijn leerlingen die extra hulp en ondersteuning nodig hebben bij het leren. De een meer dan de ander. Wij zorgen ervoor dat iedere leerling de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Gezamenlijk bekijken we wat voor een leerling het beste is.
Mavo aan Zee programmeert een deel van het onderwijs buiten de school. Leerlingen gaan op maatschappelijke stage, doen projecten in de omgeving en gaan op excursies.

De eerste twee leerjaren zijn vormend. Hierna kunnen leerlingen onder begeleiding keuzes maken in hun vakkenpakket. De leerlingen kunnen na hun examen kiezen voor een mbo-opleiding, maar het is ook mogelijk om door te stromen naar de havo. 

"Jij voelt
je hier snel
echt thuis"

Nog even op de basisschool…

…en dan stap je een nieuwe wereld in. Je gaat van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een hele spannende, maar vooral een leuke stap. Scholen aan Zee helpt je bij deze nieuwe uitdaging. Natuurlijk houd je bij de keuze voor je nieuwe school rekening met wat je vrienden doen, wat de afstand is en hoe de school eruit ziet, maar bij Scholen aan Zee draait het vooral om jou. Wij bieden onderwijs dat aansluit bij jouw talenten en interesses. Met onderwijs op maat werken wij elke dag aan jouw toekomst.

Eén school, één team, één gedachte

Een nieuwe fase van ontwikkeling dient zich aan. In 2018 heeft intern een institutionele fusie plaatsgevonden waardoor de Stichting Scholen aan Zee slechts één school omvat. Hierdoor zijn we geworden wat we eigenlijk al waren: één brede scholengemeenschap met meerdere uitvoeringslocaties voor de leerlingen van de gemeente Den Helder en omgeving.

Volg Scholen aan Zee op social media