“nieuwe” piano Lyceum aan Zee

De piano die stond te verstoffen krijgt een tweede leven in de muziekstudio van Lyceum aan Zee

Optreden van havoleerling Nathan Emmelkamp voor schenker van de piano Berrie Woord (r) en muziekdocent Ronald van Berkel (l).
© Foto Bertil van Beek

DEN HELDER

Wat doe je met een piano die meer meubelstuk is dan muziekinstrument? Een nieuw adres voor zoeken, bedacht Berrie Woord, bestuurslid van de Helderse Uitdaging. Hij schonk het instrument aan de leerlingen van Lyceum aan Zee in Den Helder.

Er moest om geloot worden, want ook Zorggroep Tellus had interesse, maar uiteindelijk was de middelbare school de gelukkige.

Muziekdocent Ronald van Berkel was erg enthousiast toen hij hoorde dat de piano naar Scholen aan Zee ging. ,,In de agora hebben we een volwaardige muziekstudio gemaakt, waar leerlingen lekker kunnen spelen. De piano is echt een waardevolle aanvulling. Zodra die stond werd er al meteen veel gebruik van gemaakt. Hij klinkt echt fantastisch. De kap van de piano hebben we er voorzichtig afgehaald. De leerlingen zijn namelijk erg gebiologeerd door alle mechanieken in de piano. Het is natuurlijk erg tof om te zien hoe het instrument werkt.”

Schenker Berrie Woord ging langs op het lyceum om te zien hoe het instrument terecht is gekomen. Hij werd getrakteerd op een optreden van havoleerling Nathan Emmelkamp. ,,Zo fijn om te zien dat de piano een goede bestemming heeft gekregen en weer volop bespeeld wordt”, vindt Woord.

De Helderse Uitdaging ziet zichzelf als maatschappelijk makelaar. Ze koppelt het lokale bedrijfsleven aan verschillende initiatieven uit de samenleving.

Volg Scholen aan Zee op social media

X