BSM watersport kamp

BSM watersportkamp

9 september 16.45, alle leerlingen stonden klaar om te vertrekken naar minicamping de Torenhoeve. Na de laatste instructies over het veilig fietsen en hoe te gedragen als een groep, gingen de leerlingen op pad. Na een tussenstop was iedereen om 19.00u gearriveerd op de camping en konden de tenten worden opgezet. Uiteraard met de bijbehorende uitdagingen. Nadat alle tenten stonden kregen de leerlingen nog een korte knoop instructie. Deze kennis konden ze donderdag goed gebruiken bij het vlotbouwen.
Donderdag werd iedereen vroeg gewekt door de haan van de camping. Om 7u werd iedereen gewekt en moesten de leerlingen ontbijten en zich klaar maken voor een dag vol activiteiten: vlot bouwen, surfen, suppen en fietsen.
Met een overvloed aan zon en weinig wind, gingen de leerlingen de beginselen van het surfen en suppen leren. Voor suppen waren de omstandigheden perfect, voor de surfers iets minder. Het zuchtje wind was wel weinig om het echte surfen te leren. Maar al met al was het een geslaagde dag. Als avondeten was de BBQ nog tevoorschijn gekomen en gingen ze daarmee aan de slag. De dag werd afgesloten met een grote pot voetbal.
Vrijdag, de wekker ging iets later, was er iets meer wind en konden de leerlingen weer gaan surfen. Dit keer met wat meer uitdaging. Ook moest het terrein opgeruimd worden en weer terug fietsen naar school.

We kunnen enthousiast terug kijken op een geslaagd kamp.

Volg Scholen aan Zee op social media

X