Introductiedagen Lyceum aan Zee

Introductie brugklassen Lyceum

Na een laatste vakantieweek vol zon en zomer waren ruim honderd brugklassers klaar om te starten op het Lyceum. Goed geïnformeerd door meneer Roggeveen over wat wel en niet hoort op school, gingen zij na een half uur één voor één mee met de mentoren naar rood 1. Vijf lokalen, vijf brugklassen.

Drie dagen lang hebben de leerlingen en de mentoren elkaar kunnen leren kennen middels diverse activiteiten: een rondleiding in de bieb die werd afgesloten met een lekker ijsje bij Het IJsparadijs, het spel Ravijn bij LO en de knikkerbaan op het strand (foto). Broodjes bakken bij de Helderse Vallei; alsof je weer even op de camping bent, slootbeestjes vangen en lekker genieten van het buitenzijn. Altijd leuk om te zien hoe de leerlingen samenwerken.

Het klapstuk van deze drie dagen was natuurlijk het strandfeest bij Factor 30. De een klom in de duinen, de ander waagde zich aan een duik in zee, met zijn allen een quiz gedaan. DJ Jasper zorgde weer voor een heel gezellige sfeer, waarbij het de laatste twintig minuten helemaal losging.

Meneer Roggeveen heeft toch nog een mini-nieuwjaarsduik gedaan met een aantal leerlingen, alhoewel dit onder lichte dwang van Kees Schoemaker ging: “Ja, lieve leerlingen, meneer Roggeveen moet het water in!” Deze pakte dit heel sportief op en liet zich niet gek maken. Gewoon gedaan!

Na drie indrukwekkende en gezellige dagen zijn de leerlingen klaar voor hun eerste jaar op het Lyceum!

Volg Scholen aan Zee op social media

X