Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin Volg ons op Google+

agenda

07-03-2018Volleybaltoernooi PO-VO

Academie aan Zee

Ruimte voor ontwikkeling
Om als onderwijsinstelling goed onderwijs te kunnen verzorgen, is het nodig dat wij - medewerkers van Scholen aan Zee - zelf ook blijven leren en onszelf ontwikkelen. Academie aan Zee is opgericht om dit te bewerkstelligen; er is structurele aandacht voor scholing en professionalisering. 

De academie organiseert en coördineert scholings- en leeractiviteiten, zoals inspiratiemiddagen en interessante lezingen. Bij deze activiteiten richt Academie aan Zee zich op een aantal speerpunten, zoals maatwerk en digitaliseren, opbrengstgericht werken en rendement, passend onderwijs en effectiviteit en efficiëntie.

Academie aan Zee richt zich ook op de omgeving: activiteiten voor ouders en voor collega's uit het primair onderwijs of voor ondernemers uit de regio.

agenda

07-03-2018Volleybaltoernooi PO-VO

Aanbod Academie aan Zee

Wat is Academie aan Zee?
Academie aan Zee is de huisacademie van Scholen aan Zee. De activiteiten zijn voornamelijk gericht op scholing, ontwikkeling en professionalisering van eigen personeel, want als onderwijsinstelling is het van belang dat wij zelf continu blijven leren en onszelf blijven ontwikkelen. Er zijn ook activiteiten voor leerlingen en/of hun ouders en bijeenkomsten waarbij collega's uit het onderwijsveld (bijvoorbeeld basisscholen, Nederlandse Defensie Academie, KIM, ROC Kop van Noord-Holland) van harte welkom zijn.

Activiteiten
De academie organiseert en coördineert  diverse scholings- en leeractiviteiten, zoals inspiratiemiddagen en interessante lezingen. Bij deze activiteiten richt Academie aan Zee zich op een aantal speerpunten, zoals maatwerk en digitaliseren, opbrengstgericht werken en rendement, passend onderwijs en effectiviteit en efficiëntie.
Academie aan Zee functioneert ook als kennisplatform: een platform waar medewerkers met elkaar en van elkaar kunnen leren en kennis en kunde met collega's kunnen delen.

Deelnemen
Academie aan Zee verstuurt aankondigingen en uitnodigingen aan de betreffende doelgroepen. Voor deelname aan een activiteit - bijvoorbeeld een lezing of een workshop - wordt gevraagd om aanmelding. Voor sommige activeiten, zoals de workshop puberbrein, wordt aan ouders een financiële bijdrage gevraagd.

Scholen aan Zee

fotoboeken

Polder Residence op bezoek bij het Junior College!!

Eerstejaars vmbo leerlingen van het Junior College in Julianadorp kregen gisteren bijzonder bezoek.
Op 11 april kwamen 7 bewoners van de Polder Residence, een kleinschalig wooncomplex voor dementerende ouderen in Breezand naar het Junior College om een aantal uren door te brengen met de leerlingen.
Samen werden er gesprekjes gevoerd, pannenkoeken gebakken en geluncht. Daarna zongen de ouderen en de leerlingen liederen met elkaar.


 

POVO volleybaltoernooi 2017 op het Junior College.

Op woensdag 29 maart vond het jaarlijks POVO volleybaltoernooi plaats op het Junior College.
11 teams zijn de sportieve strijd aangegaan voor de beker en een overheerlijke slagroomtaart!!
Het was een succesvol evenement en iedereen heeft genoten. De dag werd feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje!!
Doe jij volgend jaar ook mee met een team van jouw basisschool??!

 

Informatieavond/lezing Hoe maak je leren leuk? 

Op woensdag 14 december organiseert Academie aan Zee in samenwerking met Youngworks een interactieve ouderavond, inclusief lezing voor ouders/verzorgers van leerlingen van Scholen aan Zee en ouders/verzorgers groep 8-leerlingen.
Ouders/verzorgers deden mee aan de Grote Motivatie test en mede door de deelname van een aantal leerlingen waar praktijkgerichte vragen aan werden gesteld werd deze avond een succes!!


Dorian van Rijsselberghe op bezoek op het Junior College en Lyceum aan Zee

Op 7 december brengt Dorian van Rijsselberghe een bezoek aan het Junior College en het Lyceum aan Zee.
Deze middag komt tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe naar Den Helder om de leerlingen aan te moedigen bij hun project ‘Schoon belonen’. 
Uiteraard was er een meet & great met deze sporttopper!!

 

Workshop Digitale Didactiek
Op 14 november heeft er een workshop Digitale Didactiek plaats gevonden op het Junior College.
Dit schooljaar hebben de deelnemende docenten van het Leerlab de opgedane kennis op dit gebied gedeeld met collega’s middels een aantal workshops. 
Op 28 november zal de tweede workshop plaats vinden.

Informatieavond Special Needs
Op 8 november heeft Anneke Bouma, directeur Stichting Samenwerkingsverband een informatieavond georganiseerd over de Special Needs die voorkomen in het voortgezet onderwijs. In samenwerking met een aantal begeleiders van de diverse ondersteuningspunten werden praktijksituaties met ouders besproken.

Workshop Puberbrein 
Op 11 oktober heeft Academie aan Zee de workshop Puberbrein georganiseerd. Deze avond werd gepresenteerd door Lily Poortman ( docent en consultant ). Er vond een goede interactie plaats en door de diverse stellingen kwamen er veel praktijksituaties ter sprake.


 

Studiedag 
Op 28 september vond de eerste studiedag van het schooljaar plaats onder de vlag van Academie aan Zee.

 

Informatie avond Puberbrein
Op 20 september heeft Academie aan Zee  een informatie avond over het Puberbrein georganiseerd.
Hierop volgend vindt op 11 oktober een Workshop Puberbrein plaats op het Junior College.

 

Informatie avond Magister
Op 6 september 2016 heeft Academie aan Zee een informatie avond over Magister georganiseerd.
Verdeeld over 2 sessies was er een opkomst van 300 ouders/verzorgers, een zeer geslaagde avond!

 

Lezing Young Uncovered
Op 7 oktober 2015 heeft Rutger van den Berg van Youngworks, bureau voor jongerencommunicatie, een inspirerende lezing gegeven. Tijdens de lezing stond centraal: Wat beweegt de jongeren van nu? 

 

Studiedag Verbeteren en Vernieuwen
Op 9 december 2015 vond de tweede studiedag van het jaar, onder de vlag van Academie aan Zee, plaats. 

 

Lezing Claire Boonstra
Op 29 maart 2016 heeft Claire Boonstra een inspirerende lezing gegeven over het onderwijs. 

 

Lezing André Kuipers
Op 7 april 2014 heeft astronaut André Kuipers op uitnodiging van Scholen aan Zee i.s.m. Opleidingen Koninklijke Marine, Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM), Dutch Offshore Academy, bedrijven uit de regio en Academie aan Zee  een enthousiaste lezing gehouden. Klik op de foto voor het fotoboek.

18 foto's

Contact Academie aan Zee

Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Velden met een * zijn verplicht.

quicklinks & sitemap

actueel

vraag en antwoord