Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin Volg ons op Google+

Welkom bij Community College

Midden in de maatschappij
Community College is een samenwerkingsverband van Scholen aan Zee met maatschappelijke partners uit Den Helder (bedrijven, verenigingen, onderwijs- en culturele instellingen, gemeente etcetera). Door de samenwerking verbindt het onderwijs zich met de stad en spelen maatschappelijke partners een rol bij het opleiden van leerlingen.

Doel
Verbinding met de 'buitenwereld' verhoogt het leerrendement en betrokkenheid met de (sociale) omgeving van leerlingen. Partijen gebruiken elkaars faciliteiten - bijvoorbeeld de sporthallen van Scholen aan Zee en de theatermogelijkheden van de schouwburg - en elkaars expertise. Leerlingen verrichten diensten voor deze organisaties en doen daarmee in de praktijk kennis en ervaring op. Deze organisaties stellen daarvoor gratis 'iets' ter beschikking (bijv. korting lidmaatschap). Een win-win situatie dus.  

Activiteiten
Een van de activiteiten die onder de naam Community College plaatsvindt is de Gniale Kunstweek. Activiteiten die eerder onder maatschappelijke stage vielen, vallen nu ook onder Community College (loopbaanleren).
Voor 2015-2016 staat een aantal activiteiten in de nieuwe schouwburg De Kampanje (KeyKegzaal en Stadshal) op Willemsoord op de agenda. Klik hier voor het overzicht van de data en de culturele activiteiten.

Partners
Stichting MEE NWH, schouwburg De Kampanje, Gemeente Den Helder, Parlan, Stichting De Uitdaging, Stichting Kopwerk, Holland Safety, Rabobank Den Helder, Woningstichting Den Helder, Aannemingsbedrijf L. v.d. Wal & Zn., HSCS, KIM/Citymarketing Den Helder, Bodyfit, Sportservice Den Helder, De Helderse Vallei en HTC.

agenda

17-01-2018Open avond voor leerlingen, ouders en andere belangstellenden
25-01-2018Open avond voor leerlingen, ouders en andere belangstellenden
Academie aan Zee

Community Service

Elkaar van dienst zijn
Activiteiten die onder maatschappelijke stage vallen, zijn ondergebracht in het Community College. Het is een vorm van leren buiten de schoolbanken. Als leerling maak je kennis met vrijwilligerswerk: daar leer je van (praktijkervaring) én je levert een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Je wordt uitgedaagd om je in te zetten voor je leefomgeving en voor anderen. Uit ervaring blijkt dat jongeren hun stage vaak erg leuk en leerzaam vinden. 

Waarom?
Onderzoek heeft uitgewezen dat leerlingen veel van hun kennis opdoen buiten de schoolmuren. Door in de praktijk bezig te zijn, leer je ook verantwoordelijkheid te dragen voor maatschappelijke belangen. We spreken ook wel van loopbaanleren. Deelname aan dergelijke vrijwillige activiteiten bereid je voor op volwaardige deelname aan de samenleving. Het kan ook je kans op een baan of een vervolgstudie vergroten. Je hebt immers praktijkervaring opgedaan en al contacten met bedrijven en instellingen gelegd; je hebt al een indrukwekkend portfolio...

Beroepsonderwijs
MAVO
Lyceum
Junior College

Onze vraag

Het Community College kan niet bestaan zonder de maatschappelijke partners. Wij zoeken dan ook organisaties, bedrijven, verenigingen die gevestigd zijn in Den Helder/Julianadorp en die met ons en onze leerlingen vorm willen geven aan het Community College.

Kunt u iets voor onze leerlingen betekenen en kunnen we daarmee elkaar en de stad/onze samenleving versterken of wilt u meer informatie, neem dan contact op met de heer H. (Hans) van Beekum (projectleider Community College of met mevrouw C. (Cindy) Marees; zie pagina contact.

Fotoboeken Community College

G-niale Kunstweek
De G-niale Kunstweek is inmiddels achter de rug. Klik hieronder voor het fotoalbum van de diverse activiteiten. 

Nationale Boomfeestdag 2015 woensdag 18 maart 2015
Leerlingen van Scholen aan Zee (mavo, lyceum) hebben deze activiteit als invulling van hun maatschappelijke stage/namens het Community College georganiseerd. In Boatex, rondom de Poort van Den Helder, zijn m.m.v. leerlingen uit het basisonderwijs, de wethouders Van Dongen en Pastoor, De Helderse Vallei en vele anderen bomen en struiken gepland en zaadbommetjes gegooid. 

Contact

Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Velden met een * zijn verplicht.

quicklinks & sitemap

actueel

vraag en antwoord