Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin Volg ons op Google+
Beroepsonderwijs
MAVO
Lyceum
Junior College

Hé, leuk dat je er bent!

 

Klaar voor de stap naar het voortgezet onderwijs?

Binnenkort ga je van de basisschool af en nu moet je kiezen naar welke school je gaat voor je vervolgonderwijs. Vanaf januari 2018 vind je hier de schoolkeuzegids met informatie over onze drie scholen. Ook vertellen brugklasleerlingen over hun ervaringen. 

Heb je al een keuze gemaakt voor een school van Scholen aan Zee, dan kun je rechts op deze pagina doorklikken naar het beroepsonderwijs, mavo, lyceum of junior college.

Natuurlijk speelt bij je schoolkeuze - naast het advies van je basisschool - mee wat vrienden doen, wat de afstand is en hoe de school eruitziet. Een eerste indruk kun je opdoen in het filmpje hieronder.

Ook kwaliteit van onderwijs is belangrijk. Op www.scholenopdekaart.nl kun je bekijken hoe de school scoort op aantal geslaagde leerlingen, examencijfers, veiligheid, etcetera. Kijk samen met je ouders eens op die website. 

Het onderwijs draait om jou. Wij zijn er om jou in een uitdagende en vertrouwde omgeving les te geven en je voor te bereiden op je toekomst.
 

Inmiddels hebben de informatieavonden voor de ouders/verzorgers van de leerlingen groep 8 plaats gevonden.
​Hieronder de link met de presentatie die deze avond is gepresenteerd:
https://www.scholenaanzee.nl/bestanden/pdf/ppt-informatieavond-ouders-groep-8.pdf

We hopen je straks op onze school als brugklasser te mogen verwelkomen!

 

Meer informatie voor leerlingen groep 8

Hiernaast zie je een lijstje met links waar ook interessante informatie voor jou staat.

Via de link naar 'onze specials' krijg je informatie over onder andere digitaal onderwijs; digitaal onderwijs speelt een grote rol bij Scholen aan Zee. Op deze pagina kun je dan ook lezen wat je nodig hebt voor het volgen van digitaal onderwijs en we doen een aanbieding voor de aanschaf van een laptop.

In december ontvang je op je basisschool het Schoolkeuzemagazine.

Wij organiseren diverse activiteiten om jou en je ouders alvast te informeren over voortgezet onderwijs. Wil je weten welke en wanneer? Kijk dan op het activiteitenoverzicht.   

Belangrijke informatie voor jou en je ouders over ons onderwijs, lestijden, schoolkosten, regels en dergelijke staat in de schoolgids.
De digitale schoolgids wordt jaarlijks voor de zomervakantie gepubliceerd en naar ouders/leerlingen via emai verzonden.
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft ook een interessante brochure uit; deze brochure en andere interessante publicaties kun je vinden onder de knop 'brochures', zie hiernaast.

 

agenda

23-12-2017Kerstvakantie
17-01-2018Open avond voor leerlingen, ouders en andere belangstellenden
25-01-2018Open avond voor leerlingen, ouders en andere belangstellenden

Informatie voor de leraar van groep 8

Als leraar van groep 8 van een basisschool uit Den Helder of de regio bent u wellicht al bekend met Scholen aan Zee, onze opleidingen en onze scholen. Wij onderhouden al jaren nauwe contacten met het primair onderwijs.
Wilt u meer informatie over onze scholen en opleidingen, dan verwijzen wij u naar de links rechts op deze pagina.

Hier informeren wij u in het kort over activiteiten en processen die te maken hebben met de overgang van uw leerlingen naar het voortgezet onderwijs van Scholen aan Zee. De locatieleider van het Junior College, Yvonne Kapiteijn-Baltus, is onze accountmanager voor het primair onderwijs. Heeft u vragen of suggesties, dan kunt u altijd contact met haar opnemen.

Brochures

Inschrijven/aanmelden

Als je minderjarig bent gebeurt het aanmelden voor een van onze scholen/opleidingen door je ouders of je wettelijk vertegenwoordiger. Het advies van de basisschool is daarbij erg belangrijk. Naast het inschrijfformulier hebben wij ook gegevens nodig van je basisschool, het zogenaamd overdrachtsdossier. Zodra je bent aangemeld, regelen wij dit in overleg met je basisschool.

Als je in verband met een handicap, stoornis of een andere hulpvraag extra ondersteuning nodig hebt, dan is het van belang dat wij dit weten. Wij kunnen dan in overleg met jou en je ouders zoeken naar passende mogelijkheden, zodat je het onderwijs krijgt waar je recht op hebt. Informatie hierover op de pagina ondersteuning van deze website en in hoofdstuk 5 van onze schoolgids.  

Wij werken met een digitaal inschrijfformulier; klik hier voor de link naar het formulier.

Beroepsonderwijs
MAVO
Lyceum
Junior College

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen, dan kun je contact opnemen met de accountmanager basisonderwijs,

Yvonne Kapiteijn-Baltus
locatieleider Junior College
telefoon: 0223 540 310 / 540 228
E: info@scholenaanzee.nl

Voor een vraag kun je ook het contactformulier invullen

Bezig met laden, een moment geduld a.u.b...
Velden met een * zijn verplicht.

quicklinks & sitemap

actueel

vraag en antwoord