agenda

19-07-2018Rooster/lesvrije dag
21-07-2018Zomervakantie

Welkom bij Lyceum aan Zee

Een prettig en veilig gevoel

Wil je goed kunnen presteren, dan moet je je in de eerste plaats prettig en veilig voelen op school. Het gebouw van het lyceum is groot, veel groter dan je basisschool. Je zult ervaren dat de structuur van het gebouw je helpt om je snel thuis te voelen. De vleugels van het gebouw hebben alle vier een eigen kleur (groen, rood, geel en blauw), zo kun je gemakkelijk je weg vinden.

Je komt in een havo- of vwo-klas, met allemaal klasgenoten die hetzelfde niveau hebben. Iedere klas heeft een eigen mentor, die het eerste aanspreekpunt is. Voor jou én voor je ouders. Je kunt bij je mentor altijd met al je vragen terecht. Over je studieresultaten, de sfeer in de klas en over meer persoonlijke zaken. Kan de mentor je niet helpen, dan zoekt hij samen met jou naar mensen binnen de school die dat wel kunnen. De mentoren van alle havo-klassen in de onderbouw vormen met elkaar een team. Dat geldt ook voor de mentoren van het vwo. Deze opdeling in kleine teams zorgt ervoor dat de lesgevende docenten je goed kennen. Dat geeft een vertrouwd gevoel en vertrouwen in een goede start op het lyceum.

Lyceum aan Zee heeft een nevenvestiging voor de leerjaren 1, 2 en 3 van havo en atheneum op het Junior College in Julianadorp.

Lees meer over Lyceum aan Zee.