Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Linkedin Volg ons op Google+

Scholieren op Zee

  Ben jij een zeilfanaat, gek op de zee en lijkt varen
  en het kennismaken met scheepvaart je helemaal
  te gek? Meld je dan aan bij Scholieren op Zee!

  Scholieren op Zee
  Bij Scholieren op Zee maak je kennis met scheep-
  vaart en scheepvaartgerelateerde zaken. Veel  
  activiteiten worden in samenwerking met At Sea Sail
  Training, Sail Training Association Netherlands, de
  Koninklijke Marine of de KNRM georganiseerd.

Binnen de Maritieme Club van Scholen aan Zee is ruimte voor het leren zeilen, of te wel sailtraining. Zeilen kan op verschillende manieren: op binnenwater en op zee, op grote schepen en op kleine, met sloepen van de Koninklijke Marine of met de Tecla - de museale Haringlogger van Den Helder. Meedoen aan de Tall Ships Races behoort ook tot de mogelijkheden.

Naast deelname aan dergelijke races wordt ook aandacht besteed aan cursussen touwknopen/-splitsen, behalen van het vaarbewijs, bezoek aan het NIOZ op Texel, het bezoeken van de Wereldhavendagen in Rotterdam, bezoeken aan boothuizen van de KNRM,  demonstratietochten met een reddingsboot, zeilkamp et cetera.

Kosten
Voor lidmaatschap van Scholieren op Zee wordt soms een bijdrage gevraagd. Daarom is het zoeken van sponsors en fondsenwerving een belangrijk onderdeel van Scholieren op Zee. Met voldoende sponsoren dan kan de eigen bijdrage laag worden gehouden. At Sea Sail Training kan je hierbij begeleiden.

Wanneer
De activiteiten vinden zoveel als mogelijk is buiten schooltijd plaats. Enthousiaste medewerkers van Scholen aan Zee zullen je - naast At Sea Sail Training - bij de activiteiten begeleiden.

Aanmelden
Heb je interesse? Vul dan een aanmeldingsformulier in.

quicklinks & sitemap

actueel

personeel

links