Verbinden met het basisonderwijs! Dat is de opdracht die Scholen aan Zee heeft gekregen van de overheid. Het project Sterk Techniekonderwijs (STO) is bedoeld om leerlingen van het basisonderwijs kennis te laten maken met techniek in het voortgezet onderwijs. Hiermee hopen wij leerlingen te interesseren voor techniekopleidingen die leiden tot een goede baan in de regio. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, we willen heel graag laten zien dat techniek overal om ons heen is!

Wat?

In schooljaar 2021-2022 is het mogelijk voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs les te krijgen in techniek op het voortgezet onderwijs. Onder leiding van gekwalificeerde techniekdocenten zullen de leerlingen techniek in de breedste zin van het woord ervaren. Werken met diverse gereedschappen en materialen zoals hout en kunststoffen staan op het programma, maar er wordt ook kennis gemaakt met de nieuwste technieken zoals de lasercutter, robotarm en 3D-printer. Daarnaast doen leerlingen praktische vaardigheden op en ontdekken ze hun eigen kwaliteiten. Werken met je handen is leuk! Natuurlijk mogen de gemaakte werkstukken mee naar huis genomen worden.

Leerlingen van de basisscholen uit Den Helder kunnen zich individueel aanmelden voor een blok van twee lessen, met uitzondering van groep 2 (enkel 22 maart) en groep 4 (enkel 19 april). De maximale groepsgrootte is 15 leerlingen zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Wanneer?

Op dinsdagen van 14.30 – 16.00 uur (inloop 14.15 uur)

Groep 1 dinsdag 1 maart en 8 maart
Groep 2 LET OP: 1 dag – dinsdag 22 maart
Groep 3 dinsdag 5 april en 12 april
Groep 4 LET OP: 1 dag – dinsdag 19 april
Groep 5 dinsdag 10 mei en 17 mei
Groep 6 dinsdag 24 mei en 31 mei

Waar?

Beroepsonderwijs aan Zee, Drs. F. Bijlweg 10.

Hoe?

Aanmelden kan via onderstaande link:

https://www.supersaas.nl/schedule/ScholenaanZee/Beroepsonderwijs_techniekles

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Ronald Glim, coördinator techniek.
e: r.glim@scholenaanzee.nl