Persoonlijke aandacht voorop

Het Junior College is een kleinschalige school met een veilig pedagogisch klimaat en een goede sfeer. In dit klimaat is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht voor de leerlingen. Door de kleinschaligheid van de school is het Junior College de ideale omgeving voor leerlingen om kennis te maken met het voortgezet onderwijs. 
Het Junior College is een zelfstandige onderbouwlocatie in Julianadorp met klassen voor basis-/kaderberoepsgerichte leerweg, mavo, havo en vwo. De leerlingen van het vmbo en de mavo stromen na leerjaar 2 door naar de afdelingen in Den Helder. De leerlingen van de havo en het vwo gaan na leerjaar 3 naar de afdeling in Den Helder. Het Junior College zorgt voor een goede aansluiting met de andere afdelingen, lyceum, mavo en beroepsonderwijs.

Er is veel aandacht voor sport en cultuur op het Junior College. De school beschikt bijvoorbeeld over een mooie sporthal achter de school: Sport aan Zee 1. Het Junior College organiseert voor alle leerlingen verschillende sporttoernooien en activiteiten.

Het Junior College is niet alleen voor leerlingen uit Julianadorp, maar ook voor leerlingen uit de regio, zoals Anna Paulowna, Breezand, Wieringen, Callantsoog en ’t Zand. De school is prima bereikbaar. Het Junior College is gelegen aan de Akkerbouwstraat in Julianadorp en is via fietspaden veilig te bereiken. Inschrijving op het Junior College is niet voorbehouden aan leerlingen uit Julianadorp of omgeving; ook leerlingen uit bijvoorbeeld het centrum van Den Helder kunnen ingeschreven worden. Voor leerlingen die het kanaal moeten oversteken, maakt Scholen aan Zee het mogelijk om gratis gebruik te kunnen maken van het veerpontje Westeinde. Hiervoor krijgen deze leerlingen een speciaal pasje uitgereikt.

"Jij voelt
je hier snel
echt thuis"

Nog even op de basisschool…

…en dan stap je een nieuwe wereld in. Je gaat van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een hele spannende, maar vooral een leuke stap. Scholen aan Zee helpt je bij deze nieuwe uitdaging. Natuurlijk houd je bij de keuze voor je nieuwe school rekening met wat je vrienden doen, wat de afstand is en hoe de school eruit ziet, maar bij Scholen aan Zee draait het vooral om jou. Wij bieden onderwijs dat aansluit bij jouw talenten en interesses. Met onderwijs op maat werken wij elke dag aan jouw toekomst.

Eén school, één team, één gedachte

Een nieuwe fase van ontwikkeling dient zich aan. In 2018 heeft intern een institutionele fusie plaatsgevonden waardoor de Stichting Scholen aan Zee slechts één school omvat. Hierdoor zijn we geworden wat we eigenlijk al waren: één brede scholengemeenschap met meerdere uitvoeringslocaties voor de leerlingen van de gemeente Den Helder en omgeving.

Volg Scholen aan Zee op social media